Isotrol Alkydsystem

alkydsys

Systemexempel i 4 skikt: Isotrol Klarlack Grund, Isoguard Pansar Röd, Isoguard Pansar Grå, Isotrol Finish blå kulör

Läs mer:

Ytterst lämplig för underhållsmålning av rostiga ytor eller komplicerade konstruktioner.

Isotrol Alkydsystem består av:
  • Fet oljealkyd med unik penetrationsförmåga som gör att systemet även kan målas på rostiga ytor. Fyller ut porer eller andra håligheter i järnet/stålet, som uppstått på grund av rost eller konstruktion och ger en perfekt yta för täckfärgen.

  • Tät barriärverkande oljealkyd för mellanskikt eller som täckfärg. Med god beständighet mot mekaniskt slitage och en tät yta mot fuktinträngning. Pigmenterad med rostskyddspigment och järnglimmer för optimalt rostskydd.

  • Kulörbeständig halvblank täckfärg. Bryts enligt NCS, RAL m.m

  • Järn- och aluminiumpigmenterad täckfärg. Aluminiumpigmenteringen reflekterar UV-ljus och förhindrar nedbrytning. Aluminium grå kulör. Ej övermålningsbar.

Exempel på användningsområden:

BroarKraftledningsstolparKranarCisterner/SilosSmiden

Broar

Kraftledning

Kranar

Silos

Smiden

Arbetsgång:

Genom att grundfärgen är yttolerant så uppnås perfekta resultat även där konstruktionen är svår att blästra, eller slipa/borsta till konventionell rengöringsgrad. Endast vattenblästring 800 bar, eller stålborstning till St2, krävs som förbehandling för att uppnå standardkrav. Handtvätt är tillämpbart för mindre objekt, eller för privatkund.

Totalpriset för underhållsmålning med Isotrol Alkydsystem är väsentligt lägre jämfört med konkurrerande system där sandblästring är nödvändig. Den praktiska besparingen kan vara 30-50 % både initialt och på lång sikt.

Efter förbehandling grundas ytan till ytan är mättad. Därefter bygger man en rostskyddande barriär med flera skikt mellanfärg och täckfärg. För enklare behandlingar 1-2 skikt. För tuffare miljöer rekommenderas fler skikt. Generellt gäller att fler separata färgskikt förlänger livslängden. Läs produktblad och systemangivelser för utförlig information. Vid nymålning av rena stålytor kan Isotrol Klarlack Grund utgå och man kan grundmåla direkt med Isoguard Pansar.

Finns det detaljer av zink kan systemet kombineras med en specialgrundfärg Isobett. För bästa skydd där täckfärgens kulör inte avgör används Isoguard Aluminium vilken är en speciell aluminiumgrå täckfärg som historiskt visat sig ge extremt bra livslängd. Upp till 30-40 år ommålningsintervall har upptäckts för målningar gjorda på 1930-talet.

Kommentarer är stängda